dbuntinx

Ik ben kandidaat voor het nationaal partijbestuur van Groen

“Het kan anders” is reeds enkele jaren de slagzin van onze partij. Dag in, dag uit bewijzen mensen dat dat inderdaad het geval is. Zij tonen alternatieve invullingen voor hoe we samenleven, hoe hun bedrijf de wereld ook beter kan achterlaten, hoe zij het voortouw nemen in een sociale en ecologische omslag en hoe ook politiek op een andere manier bedreven wordt.

De afgelopen zeven jaar heb ik me met hoofd, hart en ziel ingezet voor deze partij. Omdat ik graag de wereld wil achterlaten in betere staat dan ik ‘m gekregen heb. Ik mocht voorzitter zijn van Jong Groen Mechelen, deel uitmaken van het Mechels partijbestuur, politiek opbouwwerker zijn in twee boeiende regio’s en als digital campaigner mee aan de wieg staan van het volgende hoofdstuk van de partij.

Gedurende deze periode heb ik drie stokpaardjes ontwikkeld, die ik als vrijwilliger in het partijbestuur op tafel wil blijven leggen, maar ook graag verder wil uitbouwen.

  • Trots op onszelf – Wat we doen, individueel en samen, is straffe kost. Laten we 100% inzetten op dat positieve gevoel. Laten we vermijden om discussies te starten over wie het groenst en meest progressief is. En laat ons ook opletten dat trots geen zelfgenoegzaamheid wordt. Maar laat ons vooral trots op onszelf zijn. In onze communicatie, want als je niet weet waar je trots op kan zijn, is dat nogal moeilijk, én in ons handelen.
  • Werk zichtbaar maken – “Het kan anders” mag geen tekstueel opgestoken vingertje zijn, maar een slagzin voor iedereen die in zijn hoekje van de wereld een verschil maakt. Laat ons de spotlights richten op zij die dat engagement tonen, groot en klein, en laat ons op die manier duidelijk maken dat wat we zeggen in de parlementen niets wereldvreemd is, maar een duw in de rug van zij die het zonder duwtje toch al doen.
  • Investeer in de mensen – Waarom zou je lid worden van Groen? Omdat je het goed vindt wat de partij allemaal zegt? Dan kan je even goed gewoon je stem geven op verkiezingsdag. Laten we van de partij, nog meer dan we nu al doen, een emanciperend geheel maken. Door vorming te geven en door in te zetten op het verlagen van drempels om actie te ondernemen. Zodat mensen ontdekken dat door deel te worden van Groen, niet enkel de partij en de wereld verbetert, maar dat er ook veel voor henzelf in zit.

Ik ben het eens met zij die zeggen dat mei 2019 geen overwinning was. De maatschappelijke wind blaast minstens even hard in onze richting, dan in die van extreem-rechts. We moeten meer een eigen smoel kweken op ons eigen terrein, en minder tijd steken in het bestrijden van alles wat N-VA doet of roept. Laten we die maatschappelijke trends, die #hetkananders, aangrijpen om nog meer duidelijk te maken wat wij te zeggen hebben.

Ik ben het eens met zij die zeggen dat mei 2019 geen nederlaag was. De partij staat veel verder in hoe ze werkt dan ooit. De fundamenten liggen klaar, laat ons daar nu stevig op verder bouwen. Zonder koterijen en met duidelijke focus.

Wil je mij steunen? Kom op donderdag 19 september naar Antwerpen om mijn kandidatuur te steunen vanuit mijn eigen provincie. Kom op zaterdag 19 oktober naar Brussel om je stem uit te brengen. (Je moet drie maanden lid zijn om dat te mogen doen.)