dbuntinx

Drie aanschaffen van vooraf waar ik enorm tevreden van ben in coronatijd

We zitten nu al onze derde week thuis. De vriendin en ik werken beide 80% en kunnen (gelukkig) onze job van thuis uit regelen. De crèche hebben we voorlopig ook op stop gezet, waardoor we om de beurt een voor- en een namiddag kinderopvang spelen. Het heeft z’n limieten, maar dat lukt wonderwel.

Wij zijn nogal spaarzame mensen, waardoor we niet echt veel grote luxe aankopen, vaak kijken naar tweedehandskansen en tobben jarenlang over bepaalde grotere aanschaffen. Wanneer we de knoop dan toch doorhakken, dan moet de return toch heel overduidelijk zijn.

Voor coronatijd werkte ik reeds elke vrijdag van thuis uit, terwijl de vriendin op woensdag thuis was om een dag crèche uit te sparen en op donderdag kwamen de schoonouders hier de hele dag van hun kleindochter genieten. Dat veranderde dus grondig.

Ik kocht de afgelopen jaren enkele dingen die nu, met héél veel uren thuis, een grotere return hebben dan origineel gedacht. En dat vind ik best aangenaam. Dus ga ik ze hier even oplijsten.

Sonos

Lange tijd geleden kreeg ik eindelijk carte blanche om één Sonos One te kopen voor ons gelijkvloers. En daar ben ik lange tijd heel tevreden van geweest. Toen enige tijd geleden de ondersteuning voor Airplay 2 werd aangekondigd, was ik teleurgesteld in mijn oudere toestel, want ik kon zo geen podcasts streamen naar mijn luidspreker. Eventjes later brachten ze de Sonos Beam uit: een goedkopere en kleinere soundbar voor onder je tv. Met alle kwaliteiten van alle andere luidsprekers uit hun gamma, én door de verbinding met je televisie kan je op heel je systeem blijven doorluisteren. Ideaal dus om tijdens het koken de koers te horen.

Nu we heelder dagen thuiszitten staat hier continu een playlist van Spotify te draaien. Op die manier is er een aangename huiselijkheid te bespeuren. Door de combinatie onder de tv aan de voorkant en de kleinere luidspreker aan de achterkant, hebben we op heel het gelijkvloers topgeluid.

Op dit moment geven ze serieuze kortingen op hun eigen webwinkel.

Fully Jarvis standing desk

Ik sta al eens graag recht tijdens een werkdag. Op vrijdag werkte ik al een tijdje van thuis uit, maar in het weekend ben ik nu ook genoodzaakt regelmatig de computer boven te halen. Een beter ingericht bureau was dus een wenselijke investering. Waar ik vroeger gebruik maakte van een strijkplank en enkele boeken, kan ik nu met behulp van een motor wisselen tussen een gewoon werkblad en een staande versie. De Europese zetel van het bedrijf zit trouwens in Gent.

Nu zit ik elke dag thuis, waardoor deze natuurlijk ook veel vaker gebruikt wordt. Rechtstaand aan videocalls deelnemen is echt aangenaam, terwijl het zitbureau een andere hoogte heeft voor mijzelf en mijn vriendin.

Je kan zelf je bureaubladmateriaal kiezen. Ik heb zelfs een ingebouwde flessenopener op die van mij.

Wahoo Power sensor

Dit kleinnood bevestig je om de as van je achterwiel. Telkens je wiel een rondje maakt, zal deze sensor dat registreren. Je kan die eenvoudig koppelen via bluetooth aan je iPad en op die manier gebruik maken van software als Zwift om digitaal te fietsen op de rollen die je al hebt. (Ik heb een Tacx Blue Motion.) Door een interpretatie te maken van je snelheid en je lichaamsgewicht, schat de software het wattage in dat je trapt. En op die manier kan je jouw avatar laten voortbewegen. Ideaal om tijdens een middagdutje of ’s avonds nog snel een ritje van zo’n 30 à 50 kilometer te maken in de keuken.

Nu je in je kot moet blijven, is digitaal fietsen nog altijd een volwaardig alternatief. Net zoals dat in de wintermaanden ook is. Gisteren ging ik eventjes buiten fietsen en ik heb het nog nooit zo druk geweten langs de plaatselijke waterwegen. Ik vond het zo’n verschrikking dat ik m’n tour ingekort heb. Door COVID-19 hebben ook heel wat professionele wielerploegen zich toegelegd op Zwift en organiseren ze social rides en andere uitdagingen om het voor supporters aangenaam te houden.

Ze hebben veel sensors bij Wahoo. Ook andere merken, zoals Tacx en Decathlon bieden er aan, maar daar heb ik geen ervaring mee.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>