dbuntinx

Festive 500

Ik had er eigenlijk nog nooit écht van gehoord, van de Festive 500 die de fietshipsters van Rapha organiseert. Jannemans wees er mij op en m’n interesse was meteen gewekt. Hoe mooi zou het zijn om mijn allergrootste wielerjaar ooit te bekronen met een zotte uitdaging? Waar ik andere jaren hoop en al 500 kilometer afleg op de koersfiets, zit ik in dit coronajaar aan bijna het tienvoudige.

Die Festive 500, da’s blijkbaar de uitdaging om tussen Kerstavond (24 december, dus) en Nieuwjaar (1 januari, du’h) een totale afstand van 500 kilometer af te leggen. 8 dagen van gemiddeld 62,5 kilometer.

Dat mag uiteraard buiten, waarvoor we al een beetje aan het plannen waren, maar ook in de digitale wereld van Zwift. En als ik nu het weer zo bekijk, dan zal het toch vooral dat tweede worden… (Ja, ik ben een luxebeest en ik wéét dat dat een beetje tegen de filosofie van die Festive 500 ingaat, maar sue me.)

Al zou dat ook een mooi bekroning van het jaar worden, want het is door Zwift dat ik meer ben beginnen fietsen. In maart was er niet veel meer te doen, en dat zorgde voor een basisconditie die bij het betere weer z’n vruchten afwierp. Aangenaam ook om niet met de trein naar ‘t werk te moéten, maar dus te kunnen kiezen voor een gezond alternatief, zelfs in herfstweer in september. (Wat lijkt dat al een ééuwigheid geleden…)

Ondertussen leerde ik ZwiftHub kennen: een site waar je kan bijhouden welke badges je verdiende in het wielerspel. Da’s een aspect waar ze nog in kunnen groeien, in die vorm van gamification, maar bon, het internet vult dat gat dan weer wel. Ik heb nog wel wat te gaan:

Dus we gaan dat proberen. Elke dag Zwiften, tijdens de dutjes van onze kleuter, met het doel om 500 kilometer op de rollen te doen op 8 dagen tijd. Daar gaat elke dag ongeveer tweeënhalf uur voor nodig zijn. We zullen zien waar het schip strandt.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>