Fight Fire With Fire, or Be Civil With Trump? The Obama Coalition Is Unsure

The New York Times ging mee op campagnepad met oud-president Obama:

“There’s something at stake in this election that goes beyond politics,” Mr. Obama said in Milwaukee last week. “What is at stake is a politics that is decent. And honest. And lawful. That tries to do right by people and that’s worthy of this country we love.”

Soms vrees ik dat we met dat hele rechtse legertje – Trump, Orban, Bolsanaro, Francken – in een neerwaartse spiraal dreigen terecht te komen, waarbij op links ook zo’n strongman moet opstaan om de honger van de massa te stillen. En dat er dan aan de progressieve zijde overdreven en roeperig moet gedaan worden, omdat de mensen dat zouden verwachten.

Het is volgens mij niet ondenkbaar dat de pendel van rechts terug naar links zwaait, maar dat hij nog extremer uitzwenkt. En dat zou daarom niet beter zijn.

En dus vraag ik me ook vaak af of je de pestkop-op-de-speelplaats moet blijven aftroeven, want da’s intellectueel makkelijk en je haalt er eenvoudig de krant mee. Of hou je een lijn als “if they go low, we go high” aan, die moeilijker en genuanceerder is en net daarom misschien nooit kan plakken.

Ik weet het ook niet, maar ik weet wel da’k de arrogante extremen der alphamannetjes grondig beu ben.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *