dbuntinx

Le Cannonier: de Bermudadriehoek van Operatie Propere Handen

Jeroen Denaeghel in Humo:

Mijn voorspelling: er zullen een pak onfrisse liaisons tussen Veljkovic en voetbalbobo’s boven water komen, maar er zal geen spaander van het matchfixingverhaal overeind blijven. In die bewuste weken van maart 2018 heeft Veljkovic zijn hand overspeeld. Hij mocht dan wel aan de bestuursleden van KV Mechelen beloven dat spelers en scheidsrechters in zijn zak zaten, de feiten spreken hem tegen. Het ziet ernaar uit dat hij gewoon een grote mond heeft opgezet. Er is geen enkel bewijs dat men daadwerkelijk tot het manipuleren van matchen is overgegaan. Dat blijkt ook uit de signalen die zijn advocaat Kris Luyckx de wereld instuurde: ‘Vertenten en Delférière hebben niks te vrezen.’ Of dit ooit hun gefnuikte carrière zal kunnen herstellen, is nog maar de vraag.

Wat een artikel, wat een verhaal, wat een ultiem rot voetbalwereldje.

Dit is erger dan heel het dopingschandaal dat ooit door het wielerpeloton trok. Maar laten we het vooral blijven hebben over die ene wedstrijd tussen KV en Beveren, waarvan het resultaat door de verrassende Waalse zege helemaal niets uitmaakte.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>