dbuntinx

Nog rijker met de grootste voetbalshow op aarde

NRC met een geweldige football leaks:

Voor superrijke voetbalclubs is de Champions League niet groots genoeg. Ze werken aan een plan voor een nog exclusievere ‘Super League’.

Om héél eerlijk te zijn? Ik zou dat een geweldig idee vinden. Een gesloten Europese topcompetitie met 16 ploegen die in handen zijn van rijke tiesten en daarnaast een geüpdate versie van de Europa League waar landenkampioenen (die dan per definitie niet meer de G-16 zou omhelzen) en bekenwinnaars strijden voor de ultieme eer, die dan weer makkelijker te behalen zou zijn dan vroeger.

De laatste jaren vind ik de Europa League, zeker ook in de voorrondes, veel aantrekkelijker dan de miserie die de geleide lotingen veroorzaakt in de Champions League. Al zijn daar de eindrondes natuurlijk om van te smullen.

This entry was posted in Linked list and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>