dbuntinx

We Are Bad at Moderation (Or: Why I’m Deleting Twitter and Instagram From my iPhone)

Shawn Blanc:

And can you guess the thing in my life which I consider to be not very essential but which is receiving more of my time and attention than I think it deserves? Social media.

Ik heb het tijdens de kerstvakantie geprobeerd en daarna terug hervallen.Na het lezen van deze blogpost toch terug Twitter van de smartphone verwijderd. Replies check ik af en toe wel eens in de browser of Tweetbot, maar al die likes en retweets, dat is echt duidelijk verslavende snoep voor mij om te checken. Tweetbot laat ik er nog op staan omdat ik het soms voor ’t werk nodig heb.

Dat laatste is ook de reden waarom ik Instagram niet kan verwijderen: zowel voor mijn job als mijn bijberoep gebruik ik dat professioneel. Er is niet zoiets als de ‘Paginabeheer’-app van Facebook, helaas. Maar, na lang nadenken, besloten om gewoon de eigen account te verwijderen. Geen backup of niks, vooral door de manier waarop de dienst zelf gebouwd is.

Shawn ging kijken in zijn iPhone statistieken:

I spend an average of 27 minutes per day on Twitter and 22 minutes on Instagram. That’s 49 minutes of social media scrolling that honestly does not add much, if anything, to my day-to-day life.

Bij mij: Instagram 31 minuten per dag, Twitter 26. (Waaronder dus ook professioneel gebruik.)

Welkom terug, verloren uur!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>