dbuntinx

London, 2019, dag 1

Begonnen aan St. Pancras International, du’h, maar eens naar de andere kant gewandeld richting het Regent’s Canal. Dat kanaal is vooral bekend voor z’n woonboten. Blijkt dat er tussen het station en het water een hele nieuwe wijk met kantoren en restaurants gekomen is, met o.a. een bureau van Google. En daarachter ligt een ontzettend mooie hermaakte warehouse site, waar we koffie en ontbijt deden bij Redemption Roasters, een koffiebrander die met gevangenen werkt om een nieuw leven op te bouwen.

Daarna het kanaal afgelopen in de vlakke zon (ook daar was het 34 graden), langs Camden met z’n Market en Lock, via het gigantische Regent’s Park, tot in Little Venice, dat niet op Venetië lijkt.

Daar dan de Underground genomen naar Shoreditch. Daar had de Major League Baseball (MLB) de oude Truman Brewery overgenomen met een soortement fandorp. Gezien we er waren voor de wedstrijd van de dag nadien, moesten we dat meepikken. Speciaal voor dat pop-up-dorp-van-twee-dagen brouwde Mondo, een van de betere Britse brouwers, speciaal vier bieren. De London Series Pale Ale was geweldig lekker en het beste wat ik die drie dagen dronk.

Daarna weer de ondergrondse in, richting ons hotel. We kozen deze keer voor het Novotel aan de Royal Docks, een wijk die ze aan ’t opwaarderen zijn en dichting de luchthaven City ligt. Ook al kreeg het vier sterren, de promoprijs deed ons vermoeden dat we gingen wakker liggen van vliegtuigen en toeristen. Maar het is echt lang geleden dat ik zo’n ruime en überstille kamer had in een hotel. Leuke omgeving ook.

En dan nog eentje drinken in ’t hotel. Iets lokaal van ’t vat, dat is complimenten waard. En dat was dag 1, met meer dan twintig kilometer in de benen.

This entry was posted in Blog, Fotografie. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>